«ԶՈՐԱՎԱՐ ՍԵՊՈՒՀ» ՊԱՏՄԱՔԱՂԱՔԱԿԱՆ ՎԵՐԼՈՒԾԱԿԱՆ ԿԵՆՏՐՈՆԻ ՊԱՇՏՈՆԱԿԱՆ ԿԱՅՔ


Նկար

Աշխատակիցները դիմակները պետք է դնեն պատշաճ՝ ծածկելով քիթը և բերանը Սեղաններին պետք է լինեն ձեռքերի ախտահանիչներ 

17/06/2020

<p>ՀՀ սննդամթերքի անվտանգության տեսչական մարմինը ներկայացրել է կորոնավիրուսով պայմանավորված սանիտարահիգիենիկ հիմնական պահանջները հանրային սննդի կազմակերպությունների համար։&nbsp;<a href="https://armenpress.am/arm/">&laquo;Արմենպրես&raquo;</a>-ը ներկայացնում է ՍԱՏՄ հրապարակած պահանջները․</p> <p>&nbsp;</p> <ul> <li>Աշխատակիցները դիմակները պետք է դնեն պատշաճ՝ ծածկելով քիթը և բերանը:</li> <li>Սեղաններին պետք է լինեն ձեռքերի ախտահանիչներ:</li> <li>Պետք է օրը երկու անգամ ջերմաչափել աշխատողներին՝ արդյունքները գրառելով դրա համար նախատեսված գրացամատյանում:</li> <li>Հանրային սննդի օբյեկտում պետք է ջերմաչափել յուրաքանչյուր հաճախորդի: Ջերմություն ունեցող հաճախորդի տվյալները պետք է գրանցել և հայտնել ՀՀ առողջապահության և աշխատանքի տեսչական մարմին:</li> <li>Հաստատության ընդհանուր մուտքի, խոհանոցի և զուգարանի մուտքերի, մոտ պետք է լինեն՝</li> <li>ախտահանիչներով տարողություններ,</li> <li>անձեռոցիկներ,</li> <li>դիմակների և ձեռնոցների համար առանձնացված փակվող աղբամաններ:</li> <li>Ընդհանուր տարածքների ախտահանման աշխատանքները պետք է կազմակերպվեն օրը երկու անգամ՝ համապատասխան գրառում կատարելով ախտահանության գրանցամատյանում:</li> <li>Տարբեր սեղանների շուրջ նստած հաճախորդների միջև պետք է պահպանել նվազագույնը 1.5 մետր հեռավորություն:</li> <li>Նույն սեղանի շուրջ չի կարող լինել 5 անձից ավելի:</li> <li>Արգելվում է հաճախորդների սպասարկման ընդհանուր տարածքում յուրաքանչյուր 20 քառ. մետրի հաշվարկով 10-ից ավելի հաճախորդի միաժամանակյա ներկայությունը:</li> <li>Արգելվում է նարգիլեի օգտագործումը:</li> </ul> <p>Աղբյուրը` Armenpress</p> <p>Կայքը` Generalnews.am</p> <p>&nbsp;</p>